top of page

Sminktetováló szeretnél lenni?

Frissítve: 2020. jan. 21.

Mikor kicsi voltál, állandóan anyukád sminkjeivel játszottál, imádtál rajzolni, alkotni? Később te készítetted barátnőid sminkjeit a pizsi partykon? Középiskolában vagy gimiben is állandóan kísérleteztél, majd ezt követően is valahogy akarva-akaratlanul mindig a makeup világába „botlottál”? Igen, ezek már lehetnek intő jelek arra, hogy egy sminkeléssel kapcsolatos karrierút való neked.

De! Hogyan tudod eldönteni, hogy ez egy kreatív hobbi vagy hivatás is válhat belőle? S ha már hivatás: melyik? Több sminkeléssel kapcsolatos szakma van, a sminktetoválás ezek közül egy jól körülhatárolható, külön terület.


Milyen előnyei vannak annak, ha ezt a sminktetováló szakmát választod?


Ahhoz, hogy elkezd képezni magad, nem kell nagy tapasztalatodnak lennie ezen a területen. A PMU Oktató Műhely sokoldalú képzési folyamatának köszönhetően akár a nulláról is indulhatsz (ha megvan a kozmetikusi végzettséged), hiszen igyekeztem mindenkire gondolni, amikor kialakítottam a képzési struktúrát. Először talán kicsit soknak fog tűnni az információ, de mindent alaposan elmagyarázok, válaszolok felmerülő kérdéseidre, és jegyzeteket is adok neked.


A másik fontos dolog, hogy önbizalmat növelhetsz. Vannak, akik baleset, súlyos betegség után döntöttek a sminktetoválás mellett, de a leggyakoribb az, hogy vendégeid egyszerűen csak szeretnék arcuk bizonyos részeit elfedni vagy kiemelni. Ezáltal nő az önértékelésük, melyet neked köszönhetnek. Hidd el, nagyon jó érzés látni, amikor boldogan és elégedetten távoztak tőled.


Kérdések, amiket tegyél fel magadnak, mielőtt képzésre jelentkezel:


· Tudsz időt, energiát, pénzt szentelni arra, hogy részt vegyél a sminktetoválás képzéseken?

· Elég nyitott, empatikus vagy ahhoz, hogy emberekkel foglalkozz?

· Precíznek, igényesnek tartod magad a munkádat illetően?


Érdemes átgondolnod a fentieket! Ha bármilyen kérdésed van a sminktetoválás oktatással kapcsolatban, vagy ha szakértővel szeretnél beszélni, ne habozz kapcsolatba lépni velünk!

0 hozzászólás
bottom of page