top of page

Légy a saját főnököd!

Több éve van saját szalonom, ami azt is jelenti, hogy saját magam főnöke vagyok. Ez amellett, hogy nap mint nap biztonságérzetet ad, megköveteli, hogy ne engedjem ki a kezemből a gyeplőt és mindig fókuszált legyek. Az alábbiakban megosztok veletek néhány tapasztalatot, tanácsot ezzel kapcsolatban.


Légy up-to-date!

Annak ellenére, hogy magadnak dolgozol, fontos, hogy figyelj másokra, teremts jó kapcsolatokat, és mindig figyeld a trendeket. Kövesd őket a közösségi oldalakon, beszélj szakmabeliekkel, a veteránoktól kezdőkig – sosem tudhatod, kitől mit leshetsz el. Csatlakozz Facebook csoportokhoz, járj konferenciákra, keresd a lehetőségeket. Légy aktív és jól informált!


Legyenek havi céljaid, állíts mérföldköveket!

Ha csak nem születtél Wonder Womannek, lehetetlen, hogy mindig mindent kézben tarts – főleg egyszerre. Ehelyett jobb, ha kisebb célokat, mérföldköveket tűzöl ki magadnak, mondjuk havi szinten. Csökkentsd a nagy kihívásokat kisebb, megvalósítható dolgokra, és mindenképp jó, ha van egy „cselekvési terved” is határidőkkel.


Gazdálkodj jól az időddel!

A pályád elején szinte majdnem minden a munkáról fog szólni, kevés lesz a szabadidőd. Azonban mindenképpen fontos, hogy ne égj ki. Ehhez jól jön, ha ütemezed a teendőket, de hagysz időt magadra is. Igen, a „me-time” csodákat tehet. Adj magadnak szabadnapot, járj el néha kikapcsolódni, törekedj a karrier-magánélet balansz megteremtésére!


Jó pap holtig tanul!

Úgy érzed, még nem elég komplex a tudásod, vagy megtanulnál egy új technikát, hogy még sokoldalúbb szolgáltatást nyújthass vendégeidnek? Tanulni sosem késő. Fontosnak tartom, hogy akármilyen pozícióban vagyunk, mindig legyünk készek arra, hogy új dolgokat tanuljunk, fejlesszük magunkat.


Ha szeretnéd bővíteni ismereteidet a sminktetoválás terén, ajánlom figyelmedbe év eleji képzéseimet!

0 hozzászólás
bottom of page