top of page

A sminktetoválás rövid története

A „tetoválás” szót először angolajkú tengerészek használták, akik a polinéziai szigeteken járva különböző szimbólumokat viseltek a bőrükön, majd behozták ezt a tradíciót Európába is. A tetoválás olyan jel vagy jelek összessége, melyet tinta vagy pigment használatával a bőr alá juttatnak be tű segítségével. Maga a szó a „bőr pigmentációjára” utal. A tetoválásokat általában a test díszítésének vagy átalakításának típusaként alkalmazzák a mai napig.


Az angolul „permanent makeupnak” („állandó sminknek”) nevezett sminktetoválás olyan eljárás, melynek során a tetoválás egy speciális alfaját használják a szemhéjak, az ajkak, szemöldökök vagy akár a haj természetes „átalakítására”. A paramedicinális kozmetikai tetoválás továbbá alkalmas a bőr elváltozásainak, például a hegeknek vagy a vitiligo-nak az elfedésére is.


Hagyomány és innováció találkozása


A régészeti bizonyítékok szerint már Kr.e. 3300 körül is viseltek az emberek tetoválásokat. Az egyiptomi és a núbiai múmiákon, az inkákon, a majákon és görögökön is találtak erre utaló jeleket a szakemberek.


Az első modern sminktetoválást Sutherland MacDonald készítette 1902-ben, Londonban, egy tetováló szalonban. Őt George Burchett követte az 1930-as években, ő vált ennek technikának az úttörőjévé.


Napjainkra a sminktetoválás egy folyamatosan fejlődő, innovatív és sokspektrumú terület lett. Aki az állandó smink mellett teszi le a voksát, időt takarít meg, emellett pénzt és energiát spórol amellett, hogy akár több évet is „fiatalodhat”.

A sminktetoválás készítése speciális oktatást és képzést igényel; a kézügyesség, a művészi és technikai készség, a kitartó és alázatos hozzáállás, valamint a kommunikációs képesség kombinációja révén válhat valaki profi sminktetoválóvá.


Ne halogasd tovább, vágj bele Te is, hiszen csak nyerhetsz vele! Tekintsd meg nyári képzési időpontjaimat ITT!

0 hozzászólás
bottom of page