top of page

Rontott tetoválások: hogyan tudod őket elkerülni?

Tény, hogy nem minden sminktetováló rendelkezik ugyanazokkal a kvalitásokkal: vannak jó és vannak kevésbé jó művelői ennek a szakmának is. A vendég nem lesz megelégedve az eredménnyel, ha olyan sminktetoválót választ anyagi vagy egyéb megfontolás miatt, aki nem veszi figyelembe az arca karakterét, silány eszközökkel dolgozik vagy nem gondol bőre kondícióira stb.


Ugyanakkor nem minden tartós sminkkel kapcsolatos katasztrófa a sminktetováló hibája. Egyes vendégek ugyanis nem értik meg a megfelelő eredmények eléréséhez szükséges utógondozási rutinokat, mások olyan tetoválásokat követelnek, amelyek egyszerűen nem állnak nekik jól. Most áttekintem, hogy milyen esetekben csúszhat félre a sminktetoválás, és hogyan lehet elkerülni a kudarcot.


A sminktetoválás kockázata

A jól alkalmazott sminktetoválásnak nem szabad különböznie a normál sminktől, mivel egy jó szakember keményen dolgozik annak érdekében, hogy a végeredmény természetes legyen. De milyen esetekben kerülhet por a gépezetbe?


Rossz pigment

A helytelen pigment alkalmazása végzetes lehet; a letisztult, világosbarna szemöldökök helyett a vendég homlokán két nagy fekete hernyó éktelenkedik... Értelemszerű, hogy ennek nem túlzottan örül. Mindig figyelj a pigmentek minőségére és a kolorizációra!


• Nem megfelelő stílus

Minden sminktetoválást a vendég egyéni igényeihez kell igazítani, de egyesek sablonokkal vagy más standard stílusokkal, eszközökkel dolgoznak, ugyanazt az eljárást újra és újra alkalmazva, függetlenül az arc alakjától vagy a kívánt eredménytől. Mindig figyelj az összképre és a vendég sajátságaira!


Allergiás reakciók

A pigmentet a bőrbe fecskendezzük, ami kiválthat bizonyos allergiás reakciókat. Érdemes hipoallergén termékekkel dolgozni, illetve alaposan átbeszélni a vendéggel az esetleges allergiás reakciókat, kikérdezni őt, hogy pontosan mire érzékeny stb. Lehetséges érzékenység esetén készíts bőrpróbát!


Fertőzések

Ha nem ügyelsz a higiénia fenntartására, fennáll a fertőzés veszélye. A fertőzések miatt a pigment a bőrfelszínen vérezhet és egyéb tünetek is jelentkezhetnek. A koronavírus-járvány miatt egyébként is nagyon fontos, hogy mindig rend és tisztaság vegyen körül, illetve, hogy napi szinten többször is fertőtleníts.


• Hegesedés

Az allergiás reakciók, a fertőzések és a helytelen utógondozás a tetovált terület hegesedését okozhatják. Ez tönkreteheti a sminktetoválás megjelenését, és megnehezítheti a jövőbeni újbóli tetoválást.


• Korai fakulás

Megfelelő utóápolással a korai fakulás megelőzhető. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy megértesd a vendéggel a kezelést követő gondozás szükségességét.


Képzéseimen pontról pontra átvesszük a kockázatokat, illetve beavatlak abba is, hogy miképpen tudsz természetes, a vendég igényeire szabott, precíz munkát kiadni a kezeid közül!

0 hozzászólás

Comentários


bottom of page